Thursday, March 31

HR & OM

**********************
memang penat gler hari nie.. ader dua test kot. HR & OM..
test OM kul 2 smapi 4 pas tu test HR lak kul 4 smapi 5.30
kalo nak diikotkan test HR tu ari esok petang, aku nie nak amik awal sebab nak uruskan MARA tu la
lagi pun esok Malam nak g TERENGGANU lak.. huh memang terbaik la.. pagi g melaka pas tu malam g terengganu lak. huhuhu,..
abes je aku jawab OM td trus aku g kelas blok A nak amik test HR lak.. huh.. sumpah  susah gler test OM.. tp tadi aku da wat dgn bersungguh dan juga yakin
harap aku boleh pas la...
soalan macam ape je..
pape pun second test untk HR & OM da lepas.. tinggal INVEST, OB & ECOMAL je lg...
da dekat nak final da pun. nak study untk final lagi.. tah la..
harap harap aku tak de sangkut la sem nie.
aku dah la berat cikit if subjet subject yang kena hafal ngn mengoreng nie.. aku bukan reti ngat..
ape pun hope aku berjaya lah..


CIMB














yess da call CIMB Masjid Tanah Melaka
kan da kena marah ngan aku
hahahaha.. lembab sangat buat keje
bertahun kot aku mntak penyata tu tp tak dapat
akhirnyer hari nie da ader and boleh amik bila bila mase aku free
penyata dari december 2008 until december 2009
hahaha da berhabuk agaknye penyata aku tu
kehkekeh
bukan aku saje saje nak, aku nak prove kat MARA yang aku tak de terima bayaran dari dorang
tapi tetibe suh aku bayo.. nie yang marah nie. ishhhhh
sat g abah sampai pas tu tido uma unty sha pas tu esok baru pegi melaka..

Wednesday, March 30

kelas ecomal & game

kelas ECOMAL ari nie sangat mencabar
tak belajar sebab da abes chapter
cume buat revision untuk chapter poverty pas tu  main game
game nyer : tadi ader 12 org je yang datang so ader 2 kumpulan
1 kumpulan 6 orang la kan
kena berbaris memanjang
pas tu sorang akan keluar untuk hafal ayat yang lect bag
da hafal masuk pas tu pas kat orang ke dua dan orang ke dua pas kat org ketiga
macam tu la seterusnya, orang terakhir akan tulis semula apa yang dye dpat
teringat time sekola-skola game nie
time nie aku la jadi ketua nye..ayat nye adalah : 

"Ahmad Kamal Arif meminta bantuan
drpd Siti Nur Ain Famizawati untuk membeli minyak, ikan, sayur, daging
udang, sabun, mop, tilam, bantal, keropok
buku dan laptop di kedai Ah Keong"

sampai kat org last group aku nama siti nur ain famizawati tu tinggal nur famizawati jerk
pas tu barang sume ader cume tak tersusun..
moral of story daripada game nie ialah
cam ne teknik nak menghafal
pas tu ape isi penting, contoh ayat tu barang-barang tu macam isi penting la, kiteorg hafal barang barang tu
tp tak kesah ayat nye macam ne.. same macam subj ECOMAL nie, hafal isi penting
pas 2 eleborate jadi ayat tp msti la relevent ngan soalan dan isi nye..
kelas ari nie pu sekejap je
next week kelas terakhir pas tu ready la untuk final lak
ase cepat je 
tup tup da nak final pas tu nak masuk semester 6 da..
k la daaaa... penat da menaip..

oh april

  final sgt2 hampir


huh esk ader dua test
memang terbaek
OM kul 2 smpai 4
pas 2 HR kul 4 smpai 5.30 leh
gud luck to me
malam nie ngadap buku jela


*** budak budak section 1, OM ape soalan nye... plizz...

KASIH SAYANG


Pada suatu hari di sekolah,
seorang murid bertanya pada guru.
Ketika itu guru tersebut sedang mengajar mengenai kasih sayang.
 
PELAJAR: "cikgu, macam mana kite nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang yang paling kite sayang? Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?"

CIKGU: "ok kamu ikut ape yang saya suruh. Kamu pergi ke padang. Kamu berjalan di atas rumput sambil memandang rumput di depan kamu. Pilih yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walau sekali. Dah petik rumput yang PALING cantik, bawa ke kelas"

Apabila pelajar tersebut pulang ke kelas, tiada sehelai rumput pun datangnnye. Cikgu bertanya, kenapa tiada rumput yang dipilih? 

PELAJAR: "tadi mase saya berjalan, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ade banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yg pling cantik, maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai dipenghujung padang, saya x jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ade di antara yang di belakang saya tadi rumput yang paling cantik tapi dah cikgu cakap x boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik." 

CIKGU: "ya itulah jawapannye.. Maknanye apabila kite telah berjumpa degan seseorang yang kite sayang, jangan lah kite mencari lagi yang lebih baik dari itu. Kite patut hargai orang yang berada di depan kite sebaik2nye. Jangan kite menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Semoga yang berlalu tidak berulang lagi. Dan ingatlah orang yang paling kite sayang itulah yang paling cantik dan paling baik walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi.". 

http://www.emocutez.com

Tuesday, March 29

MentolPecah

sumpah gelak sakan tengok video nie...


terbaek  la

Monday, March 28

FINAL!!!

yeahhh jadual final da kuar..
macam tak sabar lak nak final
padahal tak prepare pape pn lg

http://www.cute-smiley.com21/4 - HR (MGT340)
23/4 - OM(MGT345)
25/4 - Investment (FIN329)
27/4 - Ecomal (ECO261)
                    28/4 - OB (MGT321)

jadual cam ape je.. gap sehari je.. huh sabo jela
cepat lak abes final kali nie

kepenatan

back to saturday
going to KL SENTRAL with ain.. thank ain teman qema..lebiu
actually g beli tiket GENTING for the next day.
okey time pegi tu perjalanan okey je.. cam biase komuter memang crowded kan..
if dapat duduk tu nasib jela.. huh!!!
sesampai di KL SENTRAL, me ngan ain  g la bawah nak cari tiket aan.
tetibe system offline lak.. hampeh je..
kna naik second floor.. cari-cari tak jumpe.. hahahaha.. dalam kl sentral pun tak tau.. *gelak kan dye!!
so g tanye la kat information counter tu.. hekhekhek.. bese la ikot kate pepatah malu bertanye sesat jalan
akk tu cakap "adeq pegi terus pas tu belok kanan, disitu la dye" hahaha..
padahal ader tulis besa gler kot. aku je tak nmpak..kehkehkeh.. bese la rabun
okey da beli tiket aku ngn ain pun jejalan jela dulu before balik an..
da jejalan kul 6 cam tu aku pun memberi cadangan nak balik
ain okey je
cam bese menunggu tren pas satu satu delay
cam hampeh je


<=======   selepas  5 kali tren delay
                     sangat-sangat bersabar
                     dari kul 6 sampai kul 8
                     baru dapat naik tren..
                     gerrrrrrr...
                    http://www.cute-smiley.com



akhir nyer sampai gak ke bangi setelah bersabar terlalu lama
tetibe ain bagi cadangan lak ajak gi jejalan putrajaya.. gler ke ape ain nie, da r agak penat jugak an..
tapi aku ikot gak.. hahahaha.. agak seronok an..
tetibe nak jejalan putrajaya.



<=======waaaa sampai PICC aku jejalan kan..
                  naik moto ain HONDA ICON..
                  moto yang comel seperti tuan nye..
                  hehehehe...










snap..snap..snap.. 



http://www.cute-smiley.com
pas lepak-ing kt picc nie tetibe ase nak g masjid putra lak
mula mua ingat da nak tutp sebab da kat kul 11 time nie
sesampai kt masjid putra ader event lak
kite orang pun lepak la lagi
hehehehe
ape tah name event tu
tp banyak jual batik-batik, ader tulisan khat pas tu ader persembahan kebudayaan la
kiteorang beli burger otai.. memakan sambil lelepak
sampai hampir-hampir kul 12 gak lak
sebab ader event tak la tutup awal sangat masjid putra tu
kalo tak awal awal da kena halau

http://www.cute-smiley.com
<===== nampak tak muka penat tp====>
               masih nak perpura pura
               nak senyum..
      







thank to ain a lotsssssss...
sgt2 time kasih dan da kurang kan minyak moto ain.. x isi balik pn..
hehehehehe..
lebiu ain...
muahahahaha..

http://www.cute-smiley.com
http://www.cute-smiley.com

Friday, March 25

1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG

hye peeps.. skng aku tersangat rajin nk blog walking nie
suke ngat bace blog orang bukan pe, mengumpul maklumat dan menambah ilme pengetahuan
http://www.emocutez.combersedang-sedang aku ber-blog walking terjumpe la seqmen 1 hari 1 blogger the faceblog.. aku pun tersangat rajin nak buat entry baru nie..

okey segmen nie memerlukan :-

ready go....

1. nama anda @ nickname

http://www.emocutez.com  NURUL AKMAR ZAMAN but people juz call me with the simple name QMA..

2. nama blog anda & rahsia di sebalik nama tersebut

http://www.emocutez.com cikqema ♥.. nama blog berdasarkan nama saya je..

3. ceritakan tentang blog anda.

http://www.emocutez.com blog saya about my life tp tak sume la leh cite an.. tak kan sume benda nak shared ye dak.. kadang kadang bukan sume benda yang terjadi tu boleh kite ingat so disebabkan menelusuri era globalisasi pada masa kini yang amat mementingkan teknologi jadi saya tidak mahu ketinggalan dengan mempuyai blog dan menulis tentang kehidupan saya.. dan pada masa yang sama boleh berkongsi kongsi maklumat di alam maya nie.

3. tujuan anda blogging

http://www.emocutez.com just to shared maklumat yang saya dan tidak tahu samada secara langsung atau tidak.. hahaha.. ayat tak leh bla...

4. harapan anda untuk blog anda.

http://www.emocutez.com hope belog nie sentiasa cute dimata saya.. hehehehe

5. sedikit nasihat @ pesanan kepada blogger lain.

http://www.emocutez.com untuk blogger yang lelain tu, hope enjoy ur life and we can shared any info dalam dunia blog nie.


CLICK DISINI untuk buat segmen nie.


Thursday, March 24

incik lappy

http://www.emocutez.com



lappy lappy aku tak print lagi assignment tau
kenapa la ko buat hal
aku tau la aku mempergunakan ko selalu
tanpa memberi ko rehat secukup nye
tapi agak-agak la nak rosak pun
aduh banyak kot assignment tak print lagi
tak pasal pasal ari nie aku anta ko kat klinik DR.PC
hope esok ko okey ye.




thank DR.PC. and abang iswan..
Walaupun kena bayo RM80 inggit
aku tak kesah la, aku bukan tau sangat pasal lappy nie
aku tau gne je.. janji okey lappy aku esok, jangan tambah rosak lagi dah la ye
sayang kuh.

oh..oh.. tayang pic burok ckit. lalalala
http://www.emocutez.com
saya suke baju nie..





http://www.emocutez.com

ketidaksangkaan

yeahhh.
sumpah tak sangka
nak gelak pun ader
bukan ape, aku nie bukan cerdik ngat bongok je ader la..
tp tetibe.. jeng..jeng..jeng...
tapi sebelum tu tahniah untuk cik nurul akmar  http://www.emocutez.com
ader rasa terharuhttp://www.emocutez.com dalam diri dan berbunga-bunga aku time nie http://www.emocutez.com

aku nye tutorial OM. iaitu OPERATION MANAGEMENT
chapter aggregate planning jadi contoh "BEST STUDENT ANSWER." http://www.emocutez.com
memang sume student yang amik subject nie dibawah tunjuk ajar PUAN SYAHIDA
akan mempunyai jawapan aku tu
tak de la bangga cume agak segan sebab tulisan burok!!!!
(padahal dalam hati berbunga-bunga)
memang time buat tu aku bersungguh-sungguh
time final pun aku tak bersungguh-sungguh macam tu
http://www.emocutez.comahakz....


tapi chapter tu jela.. chapter lain lingkup.. hahahaha
kalau la chapter tu je kuar final memang aku score la kn
tapi banyak lagi chapter lain akan kuar
adess. tutorial yang lain kebanyakan aku copy la kan..
kerjasama anda amat dihargai..
muahhhh...

p/s : ha!!! memang aku selok + beria.. suke-suke!!

Wednesday, March 23

today...

nothing interesting
ari nie bgn kul 12 SIANG.. siang tau..
bangun terus mandi.okey tpu bangun terus on9.. hehehe..
mentang la da ader wifi. dok on9 je la keje nyer..
adeeeesss...terpaksa skip satu kelas ari nie.. *ala relax la, satu kelas je pun
sory miss hafizah..*da wape kali tah skip kelas HR nie,
ase nye dah layak dapat warning letter kot
ahakzz...
jangan kena BAR sudahhh
waaaaa x snggup nk carried paper
huhuhu..
kelas kul 2 aku pergi
sakit ati kot masuk kelas OM td.
da la ajar laju gler, pas tu kate kiteorg lak yang lembab
gambit betol!!!!
sabo je la
pas tu bagi tutorial macam haram, banyak gler, da la tak faham
nak buat cam ne tah..
kt kelas dapat story baru, pasal mmbe kiteorg gak
nampak baik, tp mulut macam puaka,,
perhhhh tak sangka la.. terbaik la ko.. buat membe ko cam tu.
balik kelas.. online lagi..
online da jadi mcm keje full time lak..
huhuhn
pape pun esok ader quiz OB ngan excercise untuk kelas ecomal
tp buku tak pegang langsung
sabo jela
ape nak jadi tatau
ish

Monday, March 21

putus cinta??


1.Jangan Hubungi Pasangan Anda
Jangan call, sms, e-mail atau apa-apa cara sekali pun. Jangan lakukan sebarang komunikasi kepada pasangan anda. Biarkan keadaan ini berlalu selama yang mungkin.

2.Jangan Hubungi atau Meluah Masalah Kepada Rakan Pasangan Anda
Disebabkan tidak dapat menghampiri pasangan anda, akhirnya anda memilih untuk menghubungi rakan pasangan anda dan meluah masalah anda dan pasangan anda. Keadaan ini akan memburukkan keadaan dan bukannya memperbaiki keadaan.

3.Luahkan Masalah Anda Hanya kepada Teman Rapat Anda Sahaja
Masalah cinta anda perlukan seseorang yang betul-betul rapat dan memahami anda. Dia mesti seorang yang betul-betul boleh mendengar dan menjiwai masalah anda. Cari mereka dan luahkan segala masalah perhubungan cinta anda.

4.Jangan Biarkan Diri Anda Keseorangan
Jangan sesekali letakkan diri anda berseorangan. Mungkin anda perlukan masa untuk bersendirian tetapi hakikatnya anda sebenarnya perlukan teman. Dengan erti kata lain, anda perlukan pasangan anda. Apabila anda letakkan diri anda keseorangan, anda akan cenderung untuk menghadapi masalah kemurungan “stress”.

5.Hadiahkan Diri Anda Dengan Sesuatu yang Menyeronokkan
Anda perlu sedar bahawa anda sedang bersedih. Jika anda terus bersedih maka, tiada penyelesaian dapat anda lakukan. Oleh itu, anda perlu hadiahkan diri anda sendiri dengan sesuatu yang ceria dan menyeronokkan. Pergi bercuti ke tempat yang asing daripada tempat anda. Ia mungkin boleh membantu anda meredakan kesedihan. Belikan sesuatu yang berharga kepada diri anda sebagai hadiah, kerana anda mampu mengharungi perpisahan ini.


credit to:
pinggouu's...

header


yeahh.. siap pun header niehttp://www.cute-smiley.com
simple je an
saje je terlebih rajin nk buat headern tarok pic sendiri
da blog aku of coz la pic aku..
huhuhu..
tools yg diguna kn http://www.cute-smiley.com
1) picnik.com
2) photoscape
3) paint
4) microsoft photo manager
http://www.cute-smiley.com
ha yang nue je aku tau gne
hahahaha.. lain-lain aku tak gheti
sekurang kurang aku berjaya buat header sendiri
hhuhuhu...

kecewa tapi rindu




rindu dye sangat-sangat http://www.cute-smiley.com 

aku nk lupekan ko!!!

Sunday, March 20

cantik itu subjektif





actually bagi cik qema semua manusia ciptaan Allah S.W.T adalah cantik dan indah belaka
terpulang lah kepada individu untuk menilai samada cantik or tidak
contoh nye : aku kate si A nie cantik, tapi bff aku cakap ehh sikit pun tak cantik.
ble aku kate si B nie tak cantik dye kate eh cantik la, cute ape.
cantik nie subjektif kn..
semua org boleh nampak cantik dan bergaya dengan muka, pakaian, mekap dan stail
tapi tak sume orang boleh nampak cantik dengan perangai dan perbuatan

p/s : Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang.
Bukan terletak pada wajah dan pakaiannya.

Friday, March 18

sumpah x suke

aku nk cte sal ex-ouz mate aku, bukan mengata  cume luahan perasaan..
dye dtg melawat kami kt uma sewa nie
melawat ke??? act ader hal ckit la... hal ape x perlu la aku cte an
relationship aku ngn dak nie okey je,(pada mula aku kenal ngan dye sehingga ari ini!!)
aku nme kn dye F la okey
actually F nie la yg start ajak aku masuk uma sewa nie, aku x kn lupe kan jasa ko   F
tp kadang-kadang ko buat aku menyampah gler-gler kat ko..
okey masa aku kuar dari bilik adeq-adeq kesayangan tu, aku nampak ko, aku kan terlebih peramah and cam biasa mulut aku yang tak reti-reti nak jaga perasaan orang nie tegor ko dgn ramahnye, tp seperti sedia maklum ko da biasa kan..bukan pe sumtime my mouth work faster than my mind..harap maklum.. kadang-kadang mulut aku nie ikut sesedap rase nak cakap an.. so if aku cakap serius pun korg ingat aku memain an.. huh!! yeeerrrr cik qema just bergurau.. eh aku mememang maksudkan nye okey!!!
okey berbalik kepada  F, aku okey je ngan ko kan to aku da start menyampah ble ko mengata roommate aku, dah ko tak suke kat roommate aku, lantak ko la kan, jangan la nak ajak-ajak aku mengata dye lak, dye roommate aku kot.. agak-agak la.. ko tak terpikir ke kalau nanti aku bagi tau dye.. bangang gak ko an..kalau ko memang tak suke roommate aku tu ko tak yah la nak buat-buat baik.. nie tak depan buat-buat baik pas tu dye tdo ko ajak aku mengata sal dye.. memang tak la kn aku nk layan..aku nie pun bukan tak mengumpat orang, aku pn selalu ader gak mengumpat  tp ko 2 tak agak-agak and tak reti nak berenti.. rimas aku.. ko jangan pikir orang yang baik ngan ko, ko leh buat sesuka aty ko je.. kiteorang dah bagi ko alas nak tido, ko tido jela kat ruang tamu tu, da menumpang uma orang bt la cara menumpang.. sebelum nie pn mse ko duk uma nie ko memang suke tdo kat situ kn, nie tetibe takot lak, tak ke pelik aku dengar..  aku da bagi hint da suh ko tdo kat luar, ko memang jenis tak paham bahase , ko menyempit gak kat aku nye tilam pas tu ko tdo tangan keatas, kalo wangi x pe mujur aku tak bau tp roommate aku la yang dapat bau nye.. hahahaha. cian ayu..sumpah aku da start menyampah kat ko  F.. ko nie lg satu memang tak reti nk hormat privacy orang kan. boleh lak ko buka drawer aku sesuke aty pas tu tak mntak izin and yang best nye depan mata aku lak tu.. buat bilik tu macam bilik ko.. sepah kan barang aku sesuka aty je.. kepala hotak ko.
aku memang tak leh bla ngan ko F
esok nye kiteorg (nana,nad,ayu n aku) plan masing-masing tdo awal pas tu tutup lampu and pintu bilik sebelum ko balik..
yang best nye aku ngan ayu lepak-lepak dalam bilik sambil tengok video matluhtfi ngan maria elena, da r ngah gelak-gelak time tu, tetibe aku dengar seperti cik F balik.. aku dan ayu saling berpandangan.. dye da blik.. eeeeerrrrrr... tgk jam da kul 1 lebih..
ayu pun cakap tdo-tdo qma.. ayu dengan pantas nye tdo, aku nie tak sempat nk tutup lappy konon-konon buat tertdo time ngah on9..agak lawak gak time tu .mujur sempat pikir nk sumbat mp3 kt telinga coz aku tau confirm dye kejut nnti.. memang betol pn.. masing-masing buat keras je.. cian kt ko an...hahahaha. samapi la aku terlena, kul 3 lbih br sedar, coz  ader org call, pas aku jawab call tetibe dye masuk bilik aku, aku ingat dye da tdo upenyer dye sibok la bale ke hamster nana ngan nad tu..aku buat konon-konon aku mamai n sambung tdo balik..hahaha..lantak ko la perempuan.. aku tak kan bagi ko nak menyempit kat aku lg.. pagi aku bangun dye da lepak dalam bilik nana, selamat da bilik aku.. hahahaha.. pas tu masuk bilik aku and baring kt tilam aku yang aku da kemas elok-elok, ha kan tak pasal pasal pagi-pagi da kena sound ngan aku.. kahkahkahkah... sian,,,sian,,,. hope ko sedar aku menyampah kat ko!! ari nie kelas HR smpai kul 9.30 je pas tu blh balik tp aku, and the geng lepak kat mufah tu smpai kul 1.30 kot.. bapak lame gler mengumpat..
hahahaha.
balik-balik ko buat aku angin lak, da la tdo kat tempat aku pas tu buat selerak .. ko campak je bear ngan bantal bunga aku... aku pantang betol la, lagi-lagi ble aku da start menyampah nie... memang nasib ko nak kena marah ngan aku kn ari nie.. maaf ye F terlalu direct aku sound ko tu..  first time ko kena sound ngan aku cam tu skali.. sakit telinga kan.. tp aku memang geram gler..cikit pun aku tak rasa bersalah sound ko..
tp an mujur la ari nie aku balik uma unty.. kalo tak memang ko akan terasa banyak la ngan aku... aku memang da tak leh nak tegur ko.. lantak ko r.. ko kna ingat nie ek. sekali ko benci orang akan ader 10 yang benci ko tau.. what goes around comes around.. aku nie x de la benci ko cme aku menyampah ngan cara ko.. ko benci roommate aku, satu uma menyampah kat ko..

tak suke orang selongkar aku nye barang, tanpa izin aku.. buka almari aku tetibe.. pas tu buat konon-konon puji. pelok bear aku sesuka aty.. amik bantal aku tak bagi tau..!!!! http://www.cute-smiley.com

Wednesday, March 16

part 5

hye peeps..
tomorrow test malaysian economic
eh bukan tomorrow la.. jap lg kul 8.30 pagi..
yeahh malaysian economic diulangi malaysian economic okey!!..
da la makcik, cakap sekali sudah.
okey-okey esok ader test sempat lagi ber-bloging an..
yeeahh this is my second last semester means da part 5 la yunk oii....
hopefuly i can pass all of subject that i'm taken for this semester.


subject this semester : 

1) ORGANIZATIONAL BEHAVIOR
2) OPERATION MANAGEMENT
3) MALAYSIAN ECONOMY
4) HUMAN RESOURCES
5) INVESTMENT
yeaahh 5 subject je pn.. tp ssh nak mati..


dah nak final dah rupenye.. sekejap je mase berlalu..
and next semester, semester 6.. wooooaaaa.. dah nak abes belajar kot..
tapi tak suke subject dis semester.. sume nyer kna banyak menghafal.
tak suke!!..tak suke!!..tak suke!!..
da lah susah nk hafal-hafal nie..
maybe dlu banyak makan semut kot, sbb tu yang payah sangat nak menghafal nie
harap nota kecil dapat membantu...weeeeee..
eh bukan meniru tau.. cume..errrr ape ek..
arrrgghhh pape je la..
ala meniru kan satu usaha untuk dapat markah tinggi
so usaha kn tangga kejayaan
jangan sampai kantoi sudaahhhh ye..

*******************
for subject OM (operation management)
lecturer bagi tutorial seumpama semester nie kite org amik subject dye je
dah la banyak nak mati
pas tu sumpah tak faham
nasib baik la aku nie mempunyai sifat penyabar dan ingin belajar yang tinggi
berusaha jugak aku faham
agak-agak la lect pun, bagi tuto 2.. suh buat ari isnin, ari rabu da nak anta..
ape ingat kiteorg nie x de assignment lain ke.. wahai madam.. grrrrrrrr
kalo tuto tu ader less than 5 question leh gak terima ann
tp question bagi NOT less than 15 question..
memang assignment lain la yang kena postpone

ok da bercakap pasal OM.. if membebel bebanyak kang da ibarat mengumpat lak
pas tu abes tak berkat ilmu dye kang
ehhh jangan... tak sanggup nak repeat kot..


aik da kul 3.. kena tdo nie.. esok ader test.. satu aper tak hafal lagi..
k la.. nnti membebel nex entry lak yee..

act xde idea sgt nk merepek kali nie..

Monday, March 14

#4









"i wish i knew how to
make feeling a stop"

jasa b♥nda



lame tak dengar lagu nie
sangat menyentuh hati dan sanubari
last dengar time form 5
time skola biasa la mesti ade lagu mcm nie nk bg insaf ckit
lagu nie kalau betol menghayati memang leh menitik la air mata kan
hargai la jaga ibu okey
kadang kadang ibu boleh jaga sepuluh orang anak
tp sepuluh orang anak belum tentu boleh jaga seorang ibu
sedangkan kita tau bagaimana seorang ibu bersusah payah
mengandung kan anak selama sembilan bulan
bersabar dengan kerenah anak-anak selama membesarkan
tp anak anak belum tentu boleh bersabar dan menjaga pabila ibu sakit
kadang-kadang ibu demam pun boleh cakap
ala demam ckit je pn
tidak ingat kah masa kita masa kecil bila demam
bersusah payah ibu bawa pergi klinik
paksa bagi makan ubat
ibu tetap boleh bersabar
kasih nya seorang ibu terhadap seorang anak
betapa besarnye pengorbanan seorang ibu
hargai la ibu anda

Sunday, March 13

aku mungkir janji lagi

rase bersalah sangat, aduh serius tak sangka
saya bukan sengaja. saya nak je balik tapi ibu tak kasi
macam-macam dah alasan bagi tapi ibu tetap tak bagi jugak
abah pun da call dari pekan suh pegi
tp ibu tu
grrrrrr.. geram sangat
ibu selalu spoil kn rancangan orang
awak sorry sangat-sangat


home sweet home

pagi lagi dah dengar suara abah panggil suh bangun
bagi la chan akak tido lame ckit abah oii

abah : kakak oh kakak bangun la kejap
          selepas tiada jawapan dari aku.* saje x nak menyahut.. malas
abah panggil lagi.."nurul bangun la kejap. abah nak mintak tolong nie"
aku dengar tapi saje malas.
pas dengar nk mintak tolong, aku pun menyahut la : ye abah, jap.
aku bangun, kuar bilik cari abah
aku      : nak mintak tolong ape abah??
abah    : nie ha henset abah hilang semalam kat pekan,
             tolong sebut kan no tepon nie abah nak salin kat dalam buku
aku      : ala abah nie ingat nk mintak tolong ape, abah tengok la sendiri..ngantuk la
             ibu mane bah??suh la ibu tengok
abah    : abah da cari tepon abah tu, tapi biasa la tak jumpe name pun dah hilang.
             kalau jumpe lah, abah nk cakap cam nie je.
             pakcik nak simcard ngan no dalam henset tu je nak henset tu amik la.
             ha ni duit RM10 pegi beli sim baru..
aku     :  kah.kah,,kah.. ngek je abah nie..
abah   :  isnin la pegi beli henset baru, terus pegi celcom.
            *pengguna setia celcom sejak 20 tahun lalu*..
             ari nie tutup lak.
             kakak balik bangi bile??
aku     :  tengah ari ckit karang.. abah bg duit eh.. hihihihi
abah    : ha yela.. ibu anto ke?? karang sebelum balik mintak la..

selepas beberapa saat, aku pn meninggal kan abah bersama ibu.. hihhihi
da tak boleh nak tido balik, aku pn online la..
pas tu jumpe la faceblog tu.. and aku pun berdaftar la.
yeehhh da jadi member faceblog da.
ala follow je la bukan susah pun kan..

malas nye nak balik bangi nk ngadap assigment yg banyak tu..
tu la lain kali jangan bertangguh buat keje
padan muka cik qema

join FACEBLOG

Edit

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



Saturday, March 12

#3


I won’t block you, or delete you.
 I’m keeping you there so you’re able to see how fucking happy 
I am without you.

sumimasen

Friday, March 11

Lelaki akan kata :

Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan 
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan 
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome 

Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome 

Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih 

Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih 

Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW 

Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW 

Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki 

Lelaki akan kata: wah...caringnyer...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki 

Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati 

Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati

Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak 

Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol 
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol

Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2 

Lelaki akan kata: sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email 

Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!


nota kecil :  bila nk berhenti berkata??


speck br

wahh td pg tdo kul 5..
sbb incik zul nye pasal.. *sy panggil awk incik zul k, x nk panggil zack.. hehe..xnk jugak..xnk.. okey da karut..*fav word incik zul..
tetibe ibu da kejut nk bt speck br..
adess.. kerabunan aku bertambah..
xsuke pkai lens..
speck x mhl sgt.. jenama swatch je pn..
less than rm400.. okey la ibu yg bayo.. hihihihihi..

warning dr ibu : dis is your last speck okey!!.. pas ni rosak tanggung sendiri!!
same seperti warning2 yang lepas.. hihihi

yeehhhh pas nie mata sy kembali normal..
ibu pn bt speck br. speck da banyak sibuk nak gak bt baru
jelas ngan qma la tu.
esok dapat speck baru.
speck br akan di update selepas mendapatkan nye..
ahahkz..

nota kecil : there is a new name there...