Friday, September 30

.. ♥








Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu..

Ya Muhaimin jika aku jatuh hati, izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu…

Ya Rabbana jika aku jatuh hati, jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu..


Ya Rabbul Izzati jika aku rindu, rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu…


Ya Allah jika aku menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu..


Ya Allah jika aku jatuh hati pada kekasihMu, jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dlm perjalanan panjang menyeru manusia kpdmu…


Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu, jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu

Amin….

JEjak KasiH

second day duduk rumah ngan tokwan je. breakfast kul 10 aku masak bidun goreng lg.. heee.. masak bihun goreng je sebab baru pandai masak tu buat masa nie.. akan aku improve kan untuk belajar masak yang lain pulak.. ape tak caye aku masak. naa nah bukti.. jeng..jeng...

aku masak tau..
yess sedia dihidang..
tokwan cakap semakin sedap..


yeahh aku duk uma je tanpa keluar uma melainkan pg sidai kain dan juga buang sampah. bukan anak dara pemalas atau tak mahu bersosial, tapi di sebabkan mama dan babah sudah memasang unifi dirumah maka aku amik inisiatif untuk bersosial di laman sosial facebook sahaja sambil membuka tab blogger dan berwebcam jejak kasih bersama rakan seperjuangan dulu-dulu. sumpah happy gler wc ngan ko.. ko suke kan sakit kan aty aku nie...

f : kema asal ko semakin gemok? mesti ko buncit kn, pas tu mesti x muat da pkai suar saiz 29 yang aku nk pinjam tu...

aku dgn tatatertib sebagai seorang perempun yang sopan menjawab : gamp*** ko .. mulut cam puaka.. aku senang hati sebab tu semakin gemok, yang ko tu cam tengkorak hidup dah aku tgk asal.. putus cinta?? mmg patut pun muka dh macam penjahat..

tp hakikat nye muka dye ala-ala pelakon korea..nape nak ensem je msti pelakon korea eaa.. npe tak pelakon india ke.. memang tak la kan sebab dye putih.. aku berani puji dye kt blog sbb aku tau dye buta IT dye bkn tau sal blog2 nie.. heee...

aku : weh aku ade tengok pic ko kat fb ko makan ikan keli.. sejak bile weh?? ke aweq ko pakse makan?? hahahaha...

f : aku belajo makan ikan keli sebab tu fav ko kan.. dari dulu aku nak ngorat ko, ko tak layan. celaka ko nie, now ko dah gemok tak nak aku... weekkkk..

aku cume balas 4 patah perkataan yang merupakan binatang berakhir ngan huruf i... geram btol aku.. nie yang aku malaz nak webcam buat jejak kasih nie. abes sume nak komen pasal muke aku.. tau la muka aku da takde jerawat cam dulu-dulu.. haaa.. sampai lesung pipit aku wape inci pun nk ukur...yang tu aku bangga cikit... hahaha...
yaa rindu membe2 yang lain laa....

pssttt :  balik nie nak cari seluar lame, nk buat insipirasi nk kurus.. heee.. [mimpi je la]. hakhakhak..

incin dear : sy da belajar masak cikit2 tau.. heee... so x tapayah nk update status fb sgt la suh pumpuan wajib masak!!!!!

Thursday, September 29

:D can i smile right now???




Print Screen

hye peeps.. haaa.. nk tau cm ne nk print screen??

CLICK SINI : print-screen

thank to intannurulfateha



sayang incik dear hari-hari
incik dear : you're olwez on my mind even
when i have a million other things to think about

Rakan Blogger 1 MALAYSIA

hye peeps... what's ur feeling today?? me?? mood happy-happy even kurang sehat..

sangat rajin ber-blog walking today..
haa qema dah daftar untuk ahli "rakanblogger.klik1malaysia."..
heee.. leh promote2 blog x wape best nie  nnti.. heee..lalala

masih demam.. sume suh makan ubat.. if sakit tak makan ubat boleh je kan..
bukan aku x nk makan tp aku nie agak susah..
nk tau sebab ape??

haaaa.. sebab ubat tu ader DADAH.. [tak kesah la terkawal ke x, tetap ade dadah]
pas 2 DADAH kn najis.. weeekkk... (mama ajar)
*ayat orang susah makan ubat.. heeee...

*blog saye sudah ader button LIKE.. heee. sila like if suka..

Wednesday, September 28

Paper IB dan DEMAM

3rd paper da lepas dengan selamat nye..
alhamdulillah
soalan not bad la.. x de la susah sgt and tak jugak senang
antara baca ngn tak, ingat or tak, boleh jawab or tak..

and today jugak mama ke langkawi.. ho ho ho holiday
bawa hana naik flight.. yg pasti aku da kirim chocolate.

bangun pagi tadi dah ada rasa-rasa nak demam dah.. tapi  ase nye tak kot..
aku nie lemah la if demam-demam nie.. kena mkn ubat laa. tu yang tak nak.. weeekkkk..
before balik umah mama aku tapau makan  and makan dulu with zura and da ouzmate.
so aku amik lauk ayam masak kurma ngan paru masak lada.. yeeahh belajar nk makan pedas..

time bawak moto going back to mama ouz da ase x sedap perut plus tekak da.. kepala pn da start pening
tp aku gagah kan jua untuk smpai ke rumah mama
sampai uma mama, park moto, masuk uma..terus bergeges ke tandas.. blueekkkk... abes keluar ape yg aku makan td.. perghhh membazir-bazir...
pas muntah-muntah kena lak  diarrhea.. huh paling tak suka sebab kena berulang ke tandas..
aku semakin lemah.. mata pun da pedih-pedih.. so i take a nap.. short nap.. than bangun ase badan sangat panas.. yee aku dah demam.. mujur next paper merangkap last paper lambat lagi.. 9/10.. so chance untuk pulih before exam amat besar.. heee..
but.. tetibe sedey..sedey la ble bg tau incik dear.. dye sepertinya tidak kesah.. oke xpela.. dah biasa.. hmm..
oke dye bz.. cube untuk faham, tp tetap xnak faham.!!!

badan semakin panas, kepala semakin pening, hati semakin sakit..

Tuesday, September 27

next paper

hye peep
get ready for next paper
banyak nye nak kena stdy..
paper esk je lg.. tgk smpt lg nk hupdate blog.. heeeee
bese la sambil3 kn.. x larat gak nk hadap buku 24 hours...



haa tu dia aku stdy for the next paper.. yes international business.. what is international business?? international business consists of business transaction between parties from more and one country.. and bla bla bla...
if aku tulis kt cni pn bkn nye korg paham kn unless korg belajo ape yg aku belajo nie.. heeee..

and as u all know aku nie suke menconteng ble aku bosan and stress.. tgh3 stdy IB nie, tetibe stress.. tetibe je tau and ase nk meluahkn perasaan di atas kertas hasil contengan aku.. hee..

this contengan untuk my incik dear laa.... mood stress change to mood gedik..


heee.. hodoh nye tulisan aku kn.. peduli la.. janji aku nk tayang jugak.. lalalala..


place where i'm study + dying = studying..
merepek kn!!!

Monday, September 26

Ramuan-Ramuan Cinta

hyep peep.. mood today : in love..

nah nak bg resepi ramuan2 cinta.. heee

3 ulas rasa suka
1 botol hati gembira
1 biji rasa rendah diri
2 cawan tolak ansur
5 keping kehormatan
secubit rasa rindu
3 batang tanggungjawab
10 guni kejujuran

video


nota kaki :  seorang perempuan tak akan suka-suka selalu keluar dengan orang lelaki kalau dia tak suka...

birthday party hana

after paper trus blik uma mama.. konon2 nk tlg mama la..
hee tp x de la tlg sgt pn.. tlg ckt2 je.. lala
cme mata je ngantuk.. smlm tdo dkt kul 4 pg.. pas 2 bgn subuh and trus3 siap balik bangi
time jawab exam tp pn smpt tido setengah jap.. haaa pas 2 gelabah x tau nk jwp ape dahh..
sal exam mlz nk cte la... bt sedey je.. huh!!

hana dpt 3 kek kot.. 3 tahun 3 kek.. wahh pas nie 4 thn x kn 4 kek kot..
mama beli 1, unty ain kasi 1 and kek anjang.. today actually beday anjang and esk baru beday hana.. tp esk kn isnin so beday party hana advance la 1 hari. huuu..  and sume kek 2 abes licin.. heee..
cume kek batik kurang resepi aku x kuar kn.. heee.. tp hmpir habis jugakk, esk3 abes le 2..


1 : moist chocolate cake [secret recipe] from mama



2 : home made chocolate cake from unty aien



3 : blueberry cake [the baker's cottage] from anjang


and lastly cake batik kurang resepi.. ikhlas from kakak..
hehehe..


quite tired untk beday party ari nie, even aku x tlg byk pn.. sbb x cukup tdo and stress exam 2 yg bt penat ckit 2...


with unty ann... makan3..

Sunday, September 25

MKT 361


Alhamdulillah... Paper selling da lepas...
Cme agak kecewa x dapat jawab semua soalan...
Hmmmm.. Hope I'll pass dis paper...
Susah la paper kali nie..

Part A : 10 question.. (70 marks)
Part B : 3 question.. (30 marks)

Answer all question on Part A.. Tp aku jawap 7 question je.. Yg lain x tau nk jawap pe dah....
Answer 2 question on Part B.. Tp aku jawab 1 soalan je... Hmmmm..

Nk kate x stdy da stdy daaa... Tp tah la. Hmmm.. Stress je.. Da la last sem...

Saturday, September 24

Mood



Study PRINCIPLE AND PRACTICE OF SELLING (MKT 361)

Wish me luck...

Amin...

Incik dear., rindu awk sgt2....
Sedey ble awk x jd dtg uma mama... Hmmm....

Friday, September 23

tak sound oke!!!

mood : x tau nk cakap..

awak, saya tak sound awak la.. saya cakap je.. cube awak bace balik ape yang kite chat tu..
saya cume tanya and cakap pendapat saya.. awak faham tak, saya rase kita chat dalam bahasa melayu kan..

tak sangka kan time chat cakap punya la baik, tak kisah la tp belakang kemain..
awak da besar kan be mature oke..

and lagi satu sy tak tau la ape yang awak cakap kat kawan baik awak tu
tp saya ase after the word i say saya mintak maaf kan.. cube awak baca balik chat tu.. baca balik oke!!
wape kali saya mintak maaf  and awak cakap tak pe, it's ok.. or awak nak saya PRINT SCREEN chat tu..
huuu tak sangka ... awak cakap saya tak say sory, before saya cakap tu saya da say sory kan...
tp npe ea, suh bff awak add incik dear saya and sound dye... nape awak tak cakap je kt saya terus ek..
saya ase sy da mintak maaf time tu jugak kn, tp awak yang cakap.. xde ape la akak..
talam bermuka-muka macam nie..
 
haa ade lg.. ape yang saya post kat wall fb saya x de kena mengena ngan awak, wahai adeq tolong la faham...
TIDAK ADA KENA MENGENA OKE!!


*if anyone ade ase puas hati plez cakap oke, x payah la nak kutuk3 bagai.. buruk beno perangai mcam tu..
oke!!!

daaa.. peace...

#10




 i'm the type of girl that can be so hurt but can still look at you and smile
the types of girl who is wiling to brighten your day even
if i can't brighten my own

Thursday, September 22

invitation card

mama mintak tolong buat kan invitation untuk birthday hana adzra..
birthday hana 26 september nie mean isnin nie la..
but mama nk bt ahad coz isnin kn keje n x smpt la nk bt..
so that beday hana advance la 1 hari, lgpn bt open ouz skali..

bt card yg simple but nice

duk search3 ko pakcik google..
aku decide nk bt cm nie.



heee.. comey x?? heee.. penat bt nie.. huuuu..
xde la just cari pic yg menarik3 and edit.. heeee
sng kn...

Wednesday, September 21

ENT300

alhmdulillah selamat sudah jawab paper ENTREPRENEURSHIP nie..
hope boleh lepas dgn cemerlang..
da last sem nie...

sangat jeles tgk K jwb paper td.. menulis tnpa henti... mcm tulis surat cinta da.. bnyk nye idea dye nk tulis...

Monday, September 19

FINAL EXAM


chaiyok3 aqma...

hospital

16 SEPTEMBER 2011, FRIDAY

yeahh aku balik jugak... aku ckp ngn mama nk balik bangi je tp heehehe
tetibe TERbalik ktn.. hehehe.. isau sgt la.. lg isau ble incik dear ckp kna thn wad lg..
ishh ckp x teruk tp teruk je.. geram btol aku... ishhh yg penting aku da blik.. heeeee
da la 16 sept 2 cuti hari malaysia, cuti n rmai org..
aku balik naik bas jep kul 3.30.. tu je tiket yg ader.. x pela janji aku balik tgk..
dpt tgk depan mata baru puas hati.. kn..

smpai ktn da kul 6. lbh kt kul 7 cm 2..
aku ade mnx tlg akk, dye leh je amik tp incik dear da mnx tgl kawan dye baja amik kn
thank to baja & nora amik aku kt terminal kn..
kelemahan aku ialah aku alergic to hospital.. errrr bau hospital blh buat aku pening n mual
tp sbb incik dear ader dlm hsptl 2 aku msuk jgk la..
sedey gler tgk incik dear, mmg la x cm org skt pn tp ttp sedey..

for the first time aku jga org sakit and tdo kt hspital jaga org sakit
mujur lame3 bau hsptl 2 mcm da bise dlm idung aku nie..
incik dear jaga kesihatan tau, x nk msk hsptl lg tau...
and stop smoking!!! tau..

yes aku tdo kt hospital.. huh x sangka lena lak 2.. mujur lena klo x cm ne la aku nk tdo..

next day

17 SEPTEMBER 2011, SATURDAY

doc ckp incik dear da leh kuar hospital..
2 pn dok bising3 pngl nurse. ishh klo aku la jd nurse 2 aku campk je kebawah.. mujur aku x jd nurse..
heeeee
dlm kul 1 cm 2 kami balik da.. g bayar bill and amik ubat.. incik dear nie sibuk x nk mkn ubat
skt je aty dgr.. da tau sakit makan la ubt kn.. selfish.. mama ngan pakcik dye amik.. smpi2 uma dye ajak g open house uma baja lak.. ish x wape sht lg nk g da.. aku nie ikt kn jee.. heee...
aku un siap3 mndi lgi g ikt g uma baja lak.. pas 2 dorg lak plan nk g tgk wayang mlm nye 2..
"tgk raya x jadi " aku klo ikt hati mlz nk bg g, yela org br kuar hsptl, tgk mcm sht. tp aku oke gak leh spent time ngan incik dear.. heeee..
mlm 2 aku kuar lak skali ngan kekwn dye.. paa amik kt uma.. hee thank paa.. kmi amik sit couple p dorg2 kmi bg sit bese je.. heee jaat x?? incik dear sy syg awk sgt3 tau..

next day lagi


18 SEPTEMBER 2011, SUNDAY

aku nk balik bangi da...janji ngan incik dear nk balik pagi tp ptg jgk balik..xpela sbb aku balik temeloh je..
heee..aku amik tiket blik temeloh dlm kul 4.. sblm 2 g tgk wayang lg.. cte jonny english.. best gler cte 2...
thank incik dear...

Thursday, September 15

kerisauan

incik dear demam teruk..
sedey je dengar..
pas kanda ipar g tau yg incik dear masuk wad
aku call try la call, aku pn yg pndai sgt g call org yg sakit wat pe kn..
tidak lame kemudian, panggilan masuk dari incik dear
skli kak ngah dye yg ckp..
"zul msk wad and tdi naik ambuland, dye kna asma dye 2 la."
bertmbah kerisauan aku
x penah aku risau cm nie, pas 2 tibe air mata turun..
xpenah kot aku nngs untk org lain cm nie..
mujur sorg kt uma, klo x msti kna gelak kow3 ngan mama..
aku da x keruan da duk isau sgt nie..
x lame blh la msj ngan incik dear
dye da dlm wad da.. ishh aku tnye dye nk balik leh x
dye x bg aku balik. geram btol la ku nie.. haishhh..
incik dear anta pic dye lg la bt aku nk balik..
nk tgk3??
nie dye.. mau x iso aku tgk..


mama blik keje, aku tnye mama nk balik ktn leh x
mama ckp xyah la, x de ape tu. suh dye mkn ubt je
tp hati aku iso gler ko..
ape nk bt nie, sedey je.. 
aku un duk pk3 nk blik ke x..
hati aku kuat suh balik jgk, tp otak kte x yah la, xpe..
tunggu esk ape tindakan aku....

*p/s : incik dear jgn marh ea.. letak pic nie.. heeeee..

Tuesday, September 13

kak ngah engagement..

 9 SEPTEMBER 2011

dis week blik ktn lg.. ptt la ibu suh keje kt ktn je.. x yah keje jauh3..
klo x cm nie la. asyik blik je.. if blik uma sendiri x pe gak, x de la ibu bebel3.. nie balik uma bakal family..
ibu nk bebel pn da mlz, bkn nk dgr kn.. haip3 bkn x dgr la, dgr cme x wape nk ikut.. heeeee..

nie sume incik dear la nie suh balik.. x balik kang mrh je tau, pas 2 terasa la.. kte la kite nie xnk gne advantage la.. haishhh... syg nye pasal balik la jugak aku pn.. heeee.. tp leh gak lpas rindu ckit3.. pdlh baru mngu lps jmpe time raye.. heeee..

da lewat baru smpai uma incik dye.. mujur org uma x tdo lg.. hee x dpt la nk tlg ape3.. x pe3 pg esk aku tlg ea..

10 SEPTEMBER 2011

yeahh ari kakngah tunang.. smlm tdo x lena dgn kna belasah ngan anis lg. haishh tdo3 pn leh blsh org.. anis3..
tdo x lena sgt smlm sbb yela 1st time tdo uma org kn..
aku bgn di awal pg.. psgt senang aku bgn yela da tdo x lena kn, mmg sng la nk bgn.. heeee..
bgn solat subuh and trus tlg mama bt keje.. heee.. dgn x mandi lg kn.. aku nie jujur ckp kn x reti sgt bt keje uma.. so buat-buat pndai je la..
aku tlg potong carrot and syur3 didapur, kms2 ape yg patut kn...
pas da siap sume, aku lak bersiap kn..
on that day, i felt very happy plus malu yg sgt3..
unty dye suh aku bergmbo with incik dear atas pelamin kak ngan tunang 2.. adess... sgt3 malu wehh...
segan x yah ckp la..




11 SEPTEMBER 2011

aku g berpiknik with family incik dear lak.. aku kna blik bangi da.. tp balik dlm kul 6.30 so smpt lg la aku nk
ikt family incik dear kn..  lokasi berkelah AIR TERJUN PANCING.... aku x mandi pn, aku jadi juru photo je.. mlz la nk mndi nnti x selesa lak nk balik bangi..



mood : happy.. thank incik dear.. and ur family..

Friday, September 2

tiga syawal

hyep3... ha raye ke tige nie.. cikqema g raye jauh ckit...
ckit je jauh nye..
raye with cik dear mengikut eh bkn mengikut meneman baja untuk beraye ke rumah kekasihnye cik nora sweet bertempat di kuala selangor...

hee g tau tokwan raye dekat3 je, bkn tipu cme xnk g tau lg. hee..
at last g tau gak abah but that time ade kt klang g jln3..
abah x mrh sbb da pegi.. sayang abah..



at uma nora.. mkn nasi ayam..


aku pn smpai uma da lewat pagi. mujur angah ade tlg buka pintu, klo x, haishhh... heee x mo ckp...
ape pn.. happy sgt bcoz my all my day with incik dear.. (ayat org bercinte) heee...

dua syawal

second day raye  & happy independent day
2nd syawal
krim + green colour




* and g raye uma incik dear.. and TC..





satu syawal

dis year me raya kat uma tok wan same cm raye-raye tahun lepas cume bezanye tahun nie aku raye without my family.. dorang raye kt laen.. huuuu.. aku yg gedik nak raya uma tokwan..   mlz nk taip byk nk post pic byk3 je. heeee..

1st syawal
blue colour





* incik dear dtg raya uma.. tp da mlm.. thank incik dear...