Tuesday, August 4

2015

Assalamualaikum..

**Start from AUGUST will be more update for this blog.. Menyambung semula menulis blog..

Wednesday, April 17

5 months.

Alhamdulillah kandungan dh msk 20minggu...
Checkup lg.. owhhh no kne minum air gula. Sbb BMI lebih..  hope berat naik seperti yg disaran kn..

3kali kne cucuk amik darah. Kali pertama tu darah x nak kuar lak, x jmpe urat la.. cucuk kemain dalam.. alahaiii... kali kedua tangan kanan pulak. Alhamdulilah kuar pun darah nye..
Nurse suh minum air lak..
Me : air suam biase je dlu nie kn nurse?
Nurse : ha' ahh air suam je tu.. cian awk puasa dr mlm td.. minum la smpai habis.
Me : dgn rakus nye minum sbb dahaga sgt kn.. sekali air smpi kt mulut manis gler... pening pale kejap..  erkkkkk mujur boleh abes kn.. kuang asam jawa betol nurse nie tpu aku upenye... cisss..

Pas tu kne tunggu 2jam untk amik darah sekali lagi.. sementara tu bt checkup cm biase..

Tunggu punya tunggu smpat jgk hafal notes eco untuk test nnti..  trun aku timbang berat..
Sekali naik. Bangga gila mse tu sbb berat naik x turun dah.. sume lepas l kirenye.. kne jmpe doc lak pas tu..
Doc : puan akmar awk nie diet ke?
Me : ehh x la doc kn berat naik kn tu..
Doc : mmg la naik tp 1.5kg je. Ari tu turun 1.5kg kn. Sepatutnye dh 20 mnggu nie berat kne naik 3kg tau.. setiap bulan kne naik 0.5 kg.. naik bnyk bhya naik ckit2 normal.. tp awak nie turun bnyk laaa.. kne jge makan.. mkn ikut masa tau.. susu jgn miss.. vitamin kne makan..
Me : fokus dgr doc bebel...
Doc : buah kne makan jgk tau, jgn mkn lewat mlm x elok.. blaaa...blaaaa..blaaa..blaaa..blaaa. oke laa next appointmnt 2 mnggu lg.. nk tgk berat puan mcm mne..Oke puan.. 30hb nnti dtg ye.. pagi kul 8..
Me : oke doc.. thanks ye..

Fuhhhh best jgk dengar doc nie cakap.. klo laa sume patient cm aku mau doc tu letak video je suh dorg dgr.. hehehehe...
Penat makan bebnyk mne pegi nye sume tuuu.. npe naik ckit je.. klo dlu.. sng2 je nk naik 2 3 kilo skng nie payoh benor... pdhal my baby dh ade dlm perut nie ke timbang tu prob.. ragu2 nie... hope nnti berat naik la ckit yeee...
Kesayangan bonda bg bonda makan bebanyak ye..

Thursday, February 14

quote #1



kita tak perlu kan kata - kata
untuk menunjukkan yang kita sayang
kat seseorang tu. macam MR.BEAN
dia jarang bercakap tapi dia tak pernah
tinggal kan TEDDY dia.

Friday, February 8

Mengapa Cincin Pernikahan Berada Di Jari Manis?





Ini bukan mitos tapi keajaiban, cuba ikuti langkah-langkah berikut :

1. Gabungkan ke dua telapak tangan kita, kemudian jari tengah ditekuk ke dalam.

2. Kemudian, 4 jari yang lain pertemukan ujungnya.

3. Permainan dimulai.
5 pasang jari tetapi akan ada hanya 1 pasang yang tidak terpisahkan.

4. Cubalah membuka IBU JARI kita.
Ibu jari mewakili ORANG TUA.
Ibu jari bisa dibuka karena semua manusia mengalami sakit dan mati.
Dengan demikian orang tua kita akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

5. Tutup kembali ibu jari kita.
Kemudian buka jari TELUNJUK kita.
Jari telunjuk mewakili KAKAK & ADIK.
Mereka memiliki keluarga sendiri, sehingga mereka juga akan meninggalkan kita.

6. Sekarang tutup kembali jari telunjuk kita.
Lalu buka jari KELINGKING.
Jari kelingking ini mewakili ANAK aNAK.
Cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita.

7. Seterusnya, tutup jari kelingking kita.
Dan cubalah buka JARI MANIS kita, tempat dimana kita menaruh cincin pernikahan kita.
Pasti kita akan heran karena jari tersebut tidak akan bisa dibuka

Mengapa ?
Karena jari manis mewakili SUAMI ISTRI.
Selama hidup, kita dan pasangan kita akan melekat satu sama lain.

~Oleh Karena itu Selama Masih Ada Waktu, Jangan Sia-Siakan dan Jangan Sakiti Pasangan Kita. Berusahalah Untuk Membahagiakan Pasangan Kita, Baik dalam Suka Maupun Duka~


[kopipaste]

Friday, January 25

semester break

Assalamualaikum

salam maulidur rasul

morning.. now kat mother in law house.. nothing much to do.. incik hasben baru balik semalam.. bangun pagi tunggu incik hasben siap g keje. pas tu on9.. sidai kain..kemas mne yg patut.. pas tu on9.. quite boring.. x tau nk buat ape lg..

nk balik uma ibu ase.. rindu lak kt ibu and abah.. lme x join maulud nabi kt surau, berarak ramai2 pegang sepanduk.. tgk sembelihan... dengar tadarus...tgk pic dorg semalam.. meriah nye.. jeles ase.. sukee ble join activiti org kmpung cm tu..

ehh baru teringat aku dapat interview keje kt LKPP Corporation.. but aku x abis belajar lg.. cm ne nk bgtau ea.. takut pelbagai kemungkinan.. macam2 fikir... cam ne pun tetap kne call before interview tu..

owhh ye lagi satu aku dah dapat tukar uitm kampus dungun.. alhmdulillah.. bukan ape uitm shah alam besar sangat.. x larat la.. since i was preggy kn.. perut makin besar, perut x besar pn cepat penat.. jalan ckit dah mengeluh.. hope i will be oke kt sane nnti.. suasana pantai kan..nnti start sem baru dah bawak perut 3 bulan..

sejak preggy makan makin kurang.. mybe di awal mengandung agak nye.. nnti baby nk besar msti naik banyak kn..teringin nk makan macam2 tp bile dh makan mesti tak habis..


Thursday, January 24

Salam Maulidur Rasul


Mari kita berselawat ke atas Nabi kita sbg tanda ingatan kita kpd Baginda s.a.w...

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Sabda Rasulullah (S.A.W.) yang bermaksud: “Barangsesiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali selawat nescaya Allah (s.w.t) akan berselawat ke atasnya sepuluh kali”. [Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a]



Monday, January 7

Final Exam

Ohhh final exam.... pliz be nice to me key..
Jgn soalan susah2 sgt k...
Tinggal lg 4 paper..
Stdy.. stdy.. stdy... stdy....
X sabar nk cuti...