Thursday, April 5

tukar skrip kehidupan... be more positive

hye peeps... morning...

ASSALAMUALAIKUM SEMUA...

jam kul 2.24 AM... why x tdo lg.. petang tadi da tido lame... heee... actually TERTIDO... di pagi yang hening ini qma x boleh tdo, nk stdy pun malaz so qma pn stalker la wall fb incik dear... stalker je la yg boleh skang.. nk hack x boleh coz its not my right yet but heeeee....mlz nk abes kn... sambung sendiri...

dok stalker td tgk la post satu post dye yang ditaip seperti ini :

"Jangan mengharap isteri seperti Siti Fatimah, kalau peribadi belum lagi seperti Sayidina Ali" ... terbaek

benda dah biase or penah dengar kan.. tp qma ase macam ader sambungan je lagi.. so qma pun tanye incik google.. and... taaaraaaa qma jumpe ini :

"jangan inginkan isteri seperti Balqis...kalau diri tidak sehebat Sulaiman...jangan mengharap isteri secantik Zulaikha...kalau diri tidak sekacak Yusuf...jangan mencari isteri seperti Siti Hajar kalau diri tidak seteguh Ibrahim...jangan mendambakan isteri sehebat Khadijah andai diri tidak semulia Rasulullah..."
dan jumpe lagi yg ini lak :

Usah dambakan isteri sehebat Khadijah
Jika diri tidak semulia Rasulullah

Tidak perlu isteri secantik Balqis
Andai diri tidak sehebat Sulaiman

Usah mengharapkan suami setampan Yusuf
Jika kasih tidak setulus Zulaikha

Tidak perlu mencari suami seteguh Ibrahim
Jika diri tidak sekuat Hajar dan Sarah

Usah bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Jika diri tidak sehebat Fatimah


duk ralit baca ini berulang kali pas tu terfikir, why not if qma ejas ckit untuk bagi motivasi kt diri sendiri kan...

Kalau dambakan isteri sehebat Khadijah
Aku cuba mengikut akhlak semulia Rasulullah

Jika menginginkan isteri secantik Balqis
Aku pelajari dan hayati kehebatan Sulaiman

Jika aku mengharapkan suami setampan Yusuf
kasih setulus Zulaikha aku perlu usahakan

sekiranya aku mencari suami seteguh Ibrahim
Lalu aku harus sekuat Hajar dan Sarah

Jika aku bermimpi mendapat lelaki seperti Ali
Maka aku mengikuti hebatnya Fatimah




1 comment:

Ain Dzaya said...

da pernah jumpa ayat nie..more better la selepas ditukar maksud..cz more positif..
jadikan sbg teladan


"Hadiah dari Allah.".